martes, 27 de marzo de 2012

Primeres frases en àrab

Avui m'he quedat a la classe d'àrab, la veritat és que ha sigut tota una experiència. L'àrab, és una llengua semítica, com l'hebreu , l'arameu, l'accadi o el sirià. Pel fet de l'expansió territorial a l'edat mitjana i per la difusió de l'Alcorà, aquesta llengua s'ha estès per tot l' Àfrica subsahariana  i bona part de l'Orient Pròxim. És la llengua oficial en vint països i cooficial en almenys altres sis; així mateix és la llengua oficial de la Lliga àrab i una de les sis llengües oficials de l'Organització de les Nacions Unides.
L'origen de la llengua àrab es remunta al segle II de la nostra era. La tradició oral considera no obstant que és una llengua revelada directament a Imael, fill d'Abraham Agar. Les primeres traces de l'escriptura es remunten més enllà del segle VI.
La llengua àrab compren tant una varietat estàndard que s'utilitza en lectura i escriptura, en situacions formals i en els mitjans de comunicació massius (àrab fus.ha - اللغة العربية الفصحى, al-luḡa al-ʿarabiyya al-fuṣḥà), com nombrosos dialectes locals, que a voltes arriben a ésser incompressible entre si a causa de diferències lèxiques i fonològiques, mentre que mantenen major continuïtat en el pla sintàctic.La denominació d'aquesta llengua en el propi idioma àrab és (al-luḡa) al-ʿarabiyya (la (llengua) àrab), tot i que en alguns dialectes, com en l'egipci es denomina (al-lisān) al-ʿarabī (en gènere masculí). 


La veritat és que m'agradaria aprendre àrab perquè trobo que és una llengua molt interessant, però és molt complicat perquè tenen sons que nosaltres no utilitzem per tant emitir depen de quins sons es fa gairebé imposible. Hem estat mirant de cursar algun curs, però tenen una duració mínima de sis mesos, i la veritat que no ens surt molt  a compta pagar per sis mesos quan només podrem fer classes dos mesos. De totes formes al profe d'àrab dels meus  alumnes , s'ha oferit per donar-nos unes classes bàsiques del dialecte que es parla aqui que és el Deriya. A veure com va tot...





No hay comentarios:

Publicar un comentario