jueves, 26 de abril de 2012

Diversitat i diferència...

Des que vaig començar les classes de l'assignatura de "NESE" li he donat moltes voltes al fet que és el que vol dir diversitat, i segueixo pensant que fa referència a la diferència que hi ha entre les persones << cada persona és un món , el seu cervell és únic >>.

Si que és cert que hi ha diferències que ens porten a no portar una vida del que qualsevol dels que llegeixen això o escolten diferències podem entendre com:
Diversitat biològica: Genètica o diversitat intraespecífica, consistent en la diversitat de versions dels gens (al · lels) i de la seva distribució, que al seu torn és la base de les variacions interindividuals (la varietat dels genotips), segons Wikipedia.
Persones amb diversitat funcional: Aquelles persones que no poden realitzar les mateixes activitats de la vida quotidiana com: treballar, estudiar, etc. Busquen una igualtat amb la resta de persones, conegudes com "normals" o estàndard segons les estadístiques.
¿Això entra en diversitat funcional? Pablo Pineda, l'únic diplomat universitari amb Síndrome de Down.
Diversitat sexual: Fa referència a la sexualitat biològica, orientació sexual, etc.
Diversitat cultural: Convivència de més d'una cultura amb: valors, religions, llengües, etc. diferents, que es respecten entre elles.
Multiculturalitat: Concebuda, a més, com a societat complexa en la qual conviuen múltiples cultures i en la qual el flux migratori entre països i el flux d'informació, comunicació i cultura institueixen relacions socials, econòmiques, culturals, i de poder que deriven en múltiples i variats factors que condicionen aquestes relacions.
Interculturalitat: es refereix a la interacció entre grups humans de diferents cultures, duta a terme d'una forma respectuosa, segons Wikipedia.
Vivim en un món divers (o heterogeni), on cada un és especial amb les característiques físiques, psíquiques o de personalitat que resideixen a un mateix; penso que és important saber conviure amb la diversitat que ens envolta ja que aquesta ens pot enriquir de moltes maneres diferents, obrir la ment, tenir altres perspectiva de la vida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario